CherryBlossoms1.jpg

Todella pitkän ja pimeän talven jälkeen on ihanaa nähdä luonnon heräilevän pikkuhiljaa. Lähes kaikki lumi on sulanut, mitä nyt varjoisimmissa paikoissa sitä on vielä vähän jäljellä. Linnut laulavat kilpaa aamulla kun lähden töihin. Tuntuu mukavalta kävellä kaikessa hiljaisuudessa, katsella auringon ensimmäisiä säteitä ja kuunnella pikkulintujen konserttia. Ensimmäiset leskenlehdetkin jo kukkivat ojanpenkalla heti ensimmäisten lämpimien päivien jälkeen. Kevät 

CherryBlossoms2.jpg

Nappasin muutaman oksan pihan kirsikkapuusta maljakkoon. Kun en tietenkään malttanut odottaa lämpimiä ilmoja, että kukat puhkeaisivat puuhun. Näyttää ihanalle, kun sisällä ensimmäiset kukat jo kukkivat. Ikävä kyllä kukinnot eivät montaa päivää kestä, mutta osuivat juuri sopivasti viikonloppuun, joten niistä ehti nauttia vähän enemmän. Toisessa maljakossa odottavat omenapuunoksat - toivottavasti niihin tulevat silmut ja kukinnot vasta siinä vaiheessa kun kirsikat lakastuvat.

Auringon innoittamana myös heitin havut pois terassivaloista, hävitin callunat ja vein narsisseja tilalle. Askartelimme Pikkumurun kanssa sanomalehdestä istutusruukkuja ja kylvimme herneitä, avomaankurkkua ja yrttejä - ensimmäiset versot näkyvät jo. Heittäydyin jopa niin hurjaksi, että pesin talvitakkini ja laitoin sen kaappiin ensi talvea odottamaan. Nyt odotellaan seuraavaa lämpöaaltoa ja sen aikana käyn ostamassa kukkia pihalle. 

Aurinkoisia päiviä, ihanat!

Minna