DSC00584.jpg

Olen monessa asiassa todella hyvä, mutta melko harvoissa keittiöön liittyvissä jutussa voin kehua itseäni. Jos vielä erikseen halutaan mainita leipominen, osaamiseni kapenee edelleenkin. Joten jokainen varmasti ymmärtää, että ensin hihkuin riemusta ilmoittautuessani Pink Vanilla Dessertsin järjestämälle sokerimassakurssille, mutta h-hetken lähestyessä aloin miettiä miten järkevää se sitten loppuviimeksi oli. Itselleni tyypilliseen tapaan olin myös kertonut siitä ellen nyt ihan kaikille, niin monelle. Joten paineet onnistumiselle kasvoivat.

En ole erityisen kätevä käsistäni - mitkään pikkuruiset jutut eivät todellakaan pysy näpeissäni. Kärsivällisyyteni on 5-vuotiaan tasoa, pikkutarkka piipertäminen ei ole minua varten ja jos ennen onnistumista joudun aloittamaan useasti alusta uudelleen, todennäköisyys valmiille lopputulokselle pienenee hyvin nopeasti. Kun tähän lisätään, että en ole koskaan elämässäni tehnyt mitään sokerimassasta tai edes nähnyt kenenkään tekevän, olen haaste opettajalle. Onnea matkaan, ope!

DSC00585.jpg

Kurssi järjestetiiin Pink Vanilla Dessertsin tiloissa, ja meitä oli opettaja Marisa Kavaston lisäksi 3 henkilöä. Itse taisin olla ainoa, jolla ei ollut mitään kokemusta sokerimassasta. Turhia ei höpötelty, vaan kävimme suoraan asiaan tarkoituksena väkertää nalle. Etenimme vaihe vaiheelta rauhalliseen tahtiin, ja ohjaaja antoi ohjeita ja neuvoja. Mitenkään erityisen kaunis ei minun nallestani tullut, mutta kyllä sen karhuksi tunnistaa. Jossain vaiheessa koin ahaa-elämyksen: sokerimassalla puuhastelu oli kuin muovailuvahalla askartelua. (Ei, sekään ei kuulu vahvuuksiini!)

DSC00593.jpgDSC00596.jpgDSC00599.jpgDSC00600.jpg

Toisena työnä teimme ruusun kuppikakun koristeeksi. Ensimmäinen ajatukseni valmiin mallin nähdessäni oli "niin varmaan juu!" mutta kun jälleen etenimme vaihe vaiheelta, tuli ruusustani ruusu sittenkin. Ja aika hieno, vaikka itse sanon. Tämän tehtyäni aloin jo ajatella omia välineitä ja youtube-hakua koristeiden tekemisestä... Tosin näitä ei voi tehdä kiireessä, vaan koristeiden tekemiseen tarvitaan aikaa ja kärsivällisyyttä.

DSC00606.jpgDSC00610.jpgDSC00616.jpgDSC00619.jpg

Pink Vanilla School of Decoration aloittaa nyt huhtikuussa - aikataulut ja ilmoittautumislomakkeen löydät täältä. Kurseilla opetellaan tekemään koristeita sokerimassasta, ja teemoja on 6 erilaista. Itse voisin ajatella tällaista esimerkiksi tyttöjen illan teemaksi, mukavaa tekemistä yhdessä. Kurssilla edettiin rauhallisesti, poropeukalokin sai valmista ja kohtuullisin tuloksin. Pienessä ryhmässä saa myös henkilökohtaista opastusta ja pystyy hyvin seuraamaan opetusta. Itse harkitsen osallistumista cupcake-kurssille, koska pienemmästä koostaan huolimatta kukan väkertäminen vaikutti hauskemmalta. Tai no, ehkä onnistuneempi lopputulos innostaa tässä kohdin.

WP_20160323_13_56_47_Pro%20%282%29b.jpg

En vielä lopeta päivätyötäni, mutta ainakin toisen kerran haluan kokeilla - oli se sen verran mukavaa. Kiitos Odetta ja Pink Vanilla Desserts!

Minna

Kirjoitus on tehty yhteistyössä Pink Vanilla Dessertsin kanssa. Kuvista kiitos Odettalle