JukkaPuotila.jpg

Kulttuuriviikonlopun toinen osa oli lauantaina 12.3. Jukka Puotilan ja 60 kutsumattoman vieraan kanssa.

"Näyttelijä Jukka Puotila saavutti kunnioitettavan 60 vuoden iän syyskuussa 2015. Merkkipaalun kunniaksi Suomen eturivin näyttelijöihin, koomikoihin ja imitaattoreihin jo lähes 40 vuotta kuulunut Puotila lähtee kiertueelle ympäri Suomen esityksellään Jukka Puotila & 60 kutsumatonta vierasta.

Esityksen 60 kutsumatonta vierasta koostuvan kaikille suomalaisille tutuiksi tulleista julkisuuden henkilöistä, joita Puotila imitoi ilmiömäisellä tavallaan ketään säästelemättä ja säälimättä. Esityksen aikana pohditaan ikääntymisen merkitystä ja sen syvintä olemusta oivaltavan huumorin keinoin.

Arkea piristävä esitys muistuttaa katsojia siitä, että ikä on vain numeroita ja ettei elämän aina tulisi olla niin haudanvakavaa!"

Komiikka ei ole helppoa. Ei varmastikaan ole helppoa astua lavalle ja alkaa naurattaa ihmisiä ihan tuosta vain. Mutta Jukka Puotila onnistui hyvin. Esityksessä oli monta hauskaa kohtaa, ja sitä oli myös muokattu päivän uutisia vastaavaksi: Axl Smithin kohu oli juuri noussut ja Puotila otti myös sen esiin. Hän kertoili kepeästi omasta elämästään, arjestaan ja avioliitostaan. Mukana oli hänen tapaamiaan julkisuuden henkilöitä ja saimme kuulla hauskoja tarinoita näiden ja Puotilan kohtaamisista. Oli myös hauska katsella imitoitavan henkilön rakentumista vaihe vaiheelta ja kommentteja tämän selvistä manöövereista ja puhetyylistä. Parhaimpia olivat "tosielämän" tarinat, joita kertoessaan Puotilaa itseäänkin nauratti. Tiedä, vaikka osa olisi ihan oikeastikin tapahtunut.

Meillä oli mukavaa, ja julistimme synttärisankaria väliajalla lasillisella sherrya kuten teatterissa mielestäni kuuluukin. Lisäksi totesin, että nuorekkaasta olemuksestaan huolimatta äidistäni on tullut nyt virallisesti Vanha Ihminen. Niin näppärästi hän pujahti ihmismassan läpi narikalle, onnistui jotenkin lykkäämään narikkalapun muiden takkiaan odottavien ohi ja palasi taas sujuvasti ihmisiä väistellen ja tyytyväisenä hymyillen meidän takit kainalossaan. Lisäksi hän oli jo valmiiksi katsonut minulle bussiaikataulun ja kehoitti pukemaan takin reippaasti päälleni, niin ehdin vielä seuraavaan bussiin... Hyvä meidän Äiti!

Usein ihmettelen, miksi teatterissa tulee käytyä niin harvoin. Pitänee parantaa tapani. Parantakaa tekin, teatterissa on mukava käydä!

Minna

Kirjoitus on tehty yhteistyössä Turun Kaupunginteatterin kanssa. Kuva ja kuvaus esityksestä on lainattu Turun Kaupunginteatterin sivuilta.