palvelija.jpg

Mitä antaa lahjaksi ihmiselle, jolla on jo kaikkea? Liput teatteriin tietenkin! Vietinkin äitini kanssa kulttuuriviikonlopun ja kävimme kahteen otteeseen teatterissa..

Kulttuuriviikonloppu alkoi Martti Suosalolla ja Palvelijalla.

"Palvelija kertoo rikosylikomisario Arto Jylhämöstä, joka tulee Domino-teatteriin pitämään seminaariluennon aiheesta "Ihmisen luonne rikospoliisin näkökulmasta". Rikoskomisarion lisäksi näytelmässä tavataan kavalkadi palvelualan ammattilaisia kätilöstä ja papista mielenterveyshoitajaan ja parturikampaajaan.

Palvelija on Kari Hotakaisen uusi monologinäytelmä. Näytelmä tarkastelee palvelijuutta - onko se vain ammatti, vai ihmisessä syvemmällä oleva luonne?

Kaikissa elämän vaiheissa tapaamme palveluammatissa toimivia ihmisiä, ensirääkäisyn todistavasta kätilöstä aina haudankaivajaan. Toisille palvelijan rooli sopii kuin hanska käteen, mutta toisia se alkaa ajan myötä rassata. Kuinka paljon voi ihmiseltä pyytää, missä kulkee raja kun palvelijan mitta tulee täyteen?

Palvelijan rooliin ui monitaituri Martti Suosalo, joka paitsi esittää näytelmän kaikki roolit, myös ohjaa esityksen."

palvelija12.jpg

En ole aiemmin mitenkään erityisesti pitänyt Suosalosta - tai ollut pitämättäkään. Siksi minulla ei juurikaan ollut odotuksia näytelmältä. Tottakai Hotakainen kirjoittajana antoi jotain viitteitä mitä voisi olla tulossa, mutta muuten olin avoimin mielin liikkeellä. Ja kuinkas kävikään. Istuin koko esityksen liimattuna tuoliini, ja esitys oli ohi liian nopeasti. Heti ensimmäisistä minuuteista alkaen Suosalo otti yleisönsä ja ote piti ihan loppuun asti. Näytelmä oli täynnä mustaa huumoria ja Suosalo muuttui hetkessä hahmosta toiseen vain palatakseen takaisin rikosylikomisario Jylhämöksi. Pelkistetyt lavasteet ja yksinäinen näyttelijä lavalla unohtuivat ja tarina vei mukanaan.

Palvelijaa esitetään vielä tulevalla viikolla Turussa Domino-teatterissa keskiviikkona 16.3. ja torstaina 17.3. Ellet ole vielä sitä nähnyt, suosittelen todella! Lue lisää ja osta liput täältä.

Viikonloppu siis alkoi todella lupaavasti - odotukset seuraavaan erään nousivat todella korkeiksi. Miten kävi? Siitä lisää pian. :)

Mukavaa sunnuntaita, ihanat!

Minna

Kirjoitus tehty yhteistyössä Turun Kaupunginteatterin kanssa. Kuva2 ja kuvaus näytelmästä laitattu Turun Kaupunginteatterin sivuilta. Kuva1 lainattu Tampereen Teatterin sivulta.