Talviterassi2015_4.jpg

Olen kovin huono keksimään mitään itse. Puhun nyt siis sisustamisesta ja siihen liittyvistä ideoista. Usein näkee jonkun upean kuvan, ja sitä katsellessaan miettii, miksi minä en keksinyt tuota itse. Samalla hetkellä myös totean haluavani juuri sellaisen jutun meillekin, jonka jälkeen alkaa idean jalostaminen ja muuntaminen omaan kotiin sopivaksi. Kuten vaikka terassin katossa olevat kausivalot.

Idean sain jokin aika Loviisan aitassa käydessäni. Se oli todellakin pakko toteuttaa. Kanaverkkoa ja valosarjat olikin jo omasta takaa, joten tuumasta toimeen. Valosarja kanaverkon päälle, verkko rautalangalla terassin kattolaudoitukseen kiinni. Havunoksia olen tökkinyt verkon läpi ja osan sujauttanut reunoilta verkon päälle. Tykkään!

Talviterassi2015_3.jpg

Tekemisestä tosin en tykännyt. Yllättäen. Ei ollut mitenkään miellyttävää killua terassin katonrajassa viiman vihmoessa ja kuusen neulasten tökkiessä käsineiden läpikin. Useamman kerran ajattelin ruman sanan ja mietin, miksi taas tähänkin olen ryhtynyt. Puolivälissä ensimmäistä näytti jopa enemmän kuin huonolta idealta. Mutta keskeneräistä ei parane arvostella, vaan sinnikkäästi killuin henkeni kaupalla 1,5 metrin korkuisilla tikkailla (!!) ja tein kaiken valmiiksi. Kannatti.

Talviterassi2015_1.jpg

Ja kun saa yhden kohdan kuntoon, katse kiinnittyy seuraavaan. Niin siinä aina käy. Niin kävi nytkin. Tiedän, että sypressini ei tule talvesta selviämään, mutta jätin sen kuitenkin terassille talvehtimaan. Mutta kun se oli niin rumassa ruukussa.. Pohdistelin jonkun aikaa, pitäisikö ostaa sille uusi ruukku vai mitä. Keksin väliaikaisratkaisun, josta tulikin pysyvä.

Sattuneesta syystä minulla on pajon duo-livingin mustia paperikasseja. Leikkasin kahvat siitä pois, rullasin kassin suuta ja sujautin sypressin sinne. Anteeksi ihanat Jutta ja Ida, mutta tekstin käänsin seinää päin. Kassi saa osansa vesisateesta, mutta sen päälle ei suoraan sada. Ja hyvin näyttää siellä nyt kestäneen. Kerrankin keksin itsekin jotain - ja ilmaiseksi. Ja kun kassit loppuvat, tiedän mistä niitä saa lisää, hih!

Talviterassi2015_2.jpg

Haaveenani olisivat taljat ja huovat terassilla. Voisi vaikka juoda glögiä siellä ja ainakin näyttäisi ihanan talviselta ja kodikkaalta. Mutta ei näillä ilmoilla...

Parempaa talvea odotellessa

Minna