KRauta1.jpg

En ole hetkeen käynyt rautakaupassa. Joskus pikimmiten olen käynyt hakemassa maalipurnukan johonkin diy-projektiin, mutta siinäpä se. En ole ajatellut minulla olevan sinne mitään asiaa, kun en aio mitään rakentaa tai remontoida eikä siellä muuta kiinnostavaa olekaan. Lähdin kuitenkin tutustumaan, kun meidät åbloggaajat kutsuttiin tutustumaan Skanssin K-Rautaan täällä Turussa. Onneksi lähdin, ruuvien ja muttereiden lisäksi siellä oli tosi paljon kivaa katseltavaa.

Kauppias Juha Huunonen, sisustusmyyjä Sini Raevaara ja asennuspalveluvastaava Jari Luotonen kertoivat meille ison tietopaketin niin uusista trendeistä, uutuuksista kuin K-Raudan tarjoamista palveluistakin. Tutustuimme uusimpiin tapettimalleihin, lattiamateriaaleihin, laattoihin. Hyvinkin näyttävät ja erikoiset jutut tuntuvat olevan suosiossa. Kaikkia upeita juttuja katsellessani totesin kuitenkin olevan tosi tylsä. Olen se tylsimys, joka valitsee niitä perusvärejä ja -ratkaisuja, koska tiedän kyllästyväni nopeasti. Ja vaikka sen lattialaatan erikoisen kuvion saisikin peittoon helposti maalaamalla, esim. 6-kulmainen muoto on ja pysyy.

KRauta2.jpg

KRauta3.jpg

Silmät säihkyen toki katselin kaikkea ihanaa ja haaveilin kylpyammeesta, uudenvärisestä seinästä, erikoisesta liesituulettimesta ja vaikka mistä. Hyvät ohjeet ja lupaus tarvittaessa auttaa ja jopa tehdä kaikki puolestani kuulosti tosi houkuttelevalta. Mielestäni on tosi kätevää jos vaikka päätän oma-aloitteisesti rempata jotain, että samasta kaupasta saan sekä tarvikkeet että tekijän. Veikkaan, että säästyisin monelta harmilta jos en joutuisi ammatti-ihmistä itse hyvinkin kirjavasta joukosta metsästämään.

KRauta5.jpg

KRauta6.jpg

KRauta7.jpg

Kotiinviemisiksi kauppiaalta saimme ämpärillisen pieneen tekemiseen tarvittavia välineitä ja kehoituksen kokeilla niitä kaikkia ihan itse - ei se niin vaikeaa ole. Laitoin  aarteet visusti talteen ikiomaan työkalupakkiini, jotta ovat sitten tarvitessani heti käsillä. Inspiraation iskiessä 20 metriä työkaluja hakemaan voi joskus olla liikaa. :)

Lämmin kiitos Skanssin K-Raudan väelle, tiedän mistä haen apua ideoideni toteuttamiseen. Pitäisiköhän tämä seinä sittenkin maalata..... ;)

Minna