Pata1.jpg

Syksyyn ja talveen kuuluvat erottamattomasti hitaasti hautuneet lihapadat ja punaviini. Loraus viiniä kastikkeen joukkoon ja toinen lasiin kokkia ilahduttamaan. Hitaasti asuntoon leviävät houkuttelevat tuoksut ruuan valmistuessa ja kauniisti katettu pöytä lautasliinoineen ja kynttilöineen kun on aika istua pöytään. Illan hämärtyessä vielä pieni tilkka viiniä ja hyvä kirja sohvannurkkaan käpertyneenä. Juuri täydellinen syyssunnuntai.

Ja sellainen meillä on tänään luvassa. Lihapata ehkä parempaa kuin koskaan aikaisemmin - toivottavasti ainakin. Ostin nimittäin eilen Sarpanevan Padan. Olen siitä kauan haaveillut, ainakin siitä saakka kun keksin, että osaan tehdä herkullisia patoja ihan tuosta vain. Vielä en ole päättänyt annanko hautua hiljalleen hellalla vai laitanko loppuajaksi uuniin. Luultavasti nyt ensimmäinen kokeilu vain hellalla, että voin suoraan verrata eroa. Ensi kerralla sitten uuniin. 

Pata2.jpg

Viini tuli maistettua ja hyvää oli. Nyt vain annetaan ajan kulua ja padan hautua hiljalleen. Perunamuusin teen vielä kaveriksi parin tunnin kuluttua. Sitä ennen taidan vähän nauttia ihanan kirpeästä syysilmasta.

Nautinnollista sunnuntaita ihanat! Ja pysykäähän kuulolla, ensi viikolla arvotaan messulippuja. :)

Minna