Oliivi%C3%B6ljy1.jpg

Lomatuliaisina Kreikasta toin, kuinkas muuten, oliiviöljyä. Sisustukseen sopivissa purkeissa tietenkin. ;)

Mutta öljyhyllyn edessä meinasi mennä sormi suuhun. Öljyjä oli jos jonkunlaisia ja -merkkisiä, luomua, tavallista, lukuja nimien perässä jne. Myyjä ilmeisesti näki epätoivoisen ilmeeni, ja riensi avuksi. Sain pikakurssin oliiviöljyjen maailmaan ja mitä termit tarkoittavat. En esimerkiksi tiennyt, että luku nimen perässä tarkoittaa hapokkuutta - mitä suurempi luku, sitä voimakkaamman makuista öljy on. Luomuöljyä salaattiin, mutta sitä ei kannata käyttää ruuanlaitossa koska luomu ei kestä kuumennusta vaan kaikki hyvät jutut häviävät. Ruuanlaittoon siis toinen öljy, jossa on samalla vähän enemmän hapokkuutta eli voimakkaampi maku.

Oliivi%C3%B6ljy2.jpg

Myyjä kertoi omista suosikeistaan, ja niiden joukosta valitsin siis tavallisen voimakkaamman öljyn ruuanlaittoon ja miedon luomuöljyn salaatteihin. Ja bonusta tietenkin, että pakkaukset sopivat sisustukseen.  Kuvaan sopisi vielä pikkuinen oliivipuu Uashmaman pussiini, eikös? Enää ei kannata etsiä, koska puu pitäisi talvettaa melko pian. Odotan siis kevääseen.

Salaattiöljyä olen jo kokeillut - hyvää! Ruuanlaittoon tarkoitettua öljyä kokeilen viikonloppuna. Ajattelin käyttää sitä leivonnassa ja tehdä herkkusämpylöitä. Uunituoretta lämmintä sämpylää ja nokare voita päälle.... Mmmm, herkullista! Tulisi jo pian viikonloppu!

Kaunista keskiviikkoa, ihanat!

Minna