Saaristo1.jpg

Aina sitä vain haikailee kaukomaille ja kaipaa upeita merimaisemia. Useimmiten tähän on syynä Suomen kesä - kuten tänä vuonnakin. Mutta viime päivinä on vihdoin ollut kesäkelejä ja aurinko on hellinyt. Onhan jollain vihdoin kesä ja loma...

Eilen ajelimme Saariston Rengastietä. Aloitimme Paraisilta ja päädyimme Kustaviin. Ilma oli todella mahtava, aurinko paistoi koko päivän eikä pilviä ollut kuin nimeksi. Ainoa ikävä juttu oli todella voimakas tuuli, joka aiheutti vähän pukeutumispulmia. Lautoilla takki tuli todella tarpeeseen ja hetkittäin tuntui, että hiuksetkin irtoavat päästä. Autossa ja suojaisilla paikoilla puolestaan oli todella kuuma ja auringosta sai todella nauttia.

Saaristo2.jpgSaaristo3.jpg

Tälläkin kertaa bloggaaja lähti soitellen sotaan eikä muistanut ottaa kameraa mukaan. Kännykällä sitten vain, mutta eiköhän olennainen selvinne näistäkin otoksista. Turun saaristo on todella kaunis ja on uskomatonta, että saarien välissä kulkee ilmaiset lautat. Joissain satamissa lauttaa joutui hetken odottamaan, mutta useimmissa vain ajoimme kyytiin ja jatkoimme matkaa. Näitä maisemia katselisi vaikka kuinka ja pitkään. Ymmärrän hyvin veneilijöitä jotka malttamattomina odottavat kevättä ja jatkavat myöhäiseen syksyyn.

Mitä sitten jäin kaipaamaan? Sitä pientä arjen luksusta. Idyllisisä pieniä kauppoja joissa olisi muovirihkman sijaan villaa, pellavaa ja käsitöitä. Herkkupuotia, josta voisi ostaa saaristolaisleipää, tyrnihilloa ja paikallisia herkkuja. Nuhruisten muovituolien ja repsottavien mainosten sijaan katselisin mielummin nimenomaan merta jäätelöä syödessäni. Voi olla, että tällaiselle ei ole kysyntää, mutta itse ainakin haluaisin kokea ehkä romantisoidunkin saariston vaikka autolla liikunkin.

Saaristo5.jpgSaaristo4.jpg

Kaiken kaikkiaan päivä oli kuitenkin todella kiva ja hymyilin illalla harjatessani tuulen tekemiä takkuja hiuksistani. Aina ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan. ;)

Mitä sitä tänään keksisi??

Aurinkoista perjantaita ja ihanaa viikonloppua!

Minna