Orkidea2.jpg

Kauniinpaa kukkaa ei ole kuin perhosorkidea. Se on todellinen kukkien kuningatar. Varsinkin valkoisena.

Kukittuaan se ei ole enää niin kovin kaunis. Tyhjänä töröttävä kukkavana ei ole mikään kaunistus ja lehtien lisääntyessä orkideani alkavat vähitellen kasvaa sivusuuntaan. Silloin huolenpito vähenee ja laiminlyönti vastaavasti lisääntyy... Ensin unohdan kastella, sitten korjaan tilanteen reilusti toiseen suuntaan. Osa selviää, suurin osa ei. 

Orkidea3.jpg

Välillä päätän, että en enää osta uusia orkideoja. En, en ja en. Mutta lupaukset on tehty rikottaviksi ja olen taas sortunut. Edelleen minussa asuu se sulovilen: kun kerran halvalla sai.. ;) Lisäksi kaksi vanhaa laiminlyönneistä selvinnyttä orkideaani viettävät kesää terassilla. Toinen jopa näyttää niin iloisia elonmerkkejä, että vuoden tyhjänä törröttänyt kukkavana alkaa osoittaa elonmerkkejä ja odotettavissa on kukintaa. Minkä väristä, säilyy yllätyksenä.

Orkidea1.jpg

Työhuoneessani on pinkki orkidea. Sekin on kaunis, vaikka ei valkoinen olekaan. Olen yrittänyt lisätä väriä elämääni ja tämä on osa sitä. Katsotaan, ilahduttaako se minua syksyn pimeinä ja sateisina päivinä etäpäivää viettäessäni. Eiköhän!

Vielä kun ne saisi kukkimaan loputtomasti... :)

Kukkeaa keskiviikkoa, ihanat!

Minna