ArtisticVillage1.jpg

Loma on aina niin ihana - onneksi sitä on vielä jäljellä. On ihanaa, kun saa vain olla ja tehdä kaikkea kivaa. Tai olla tekemättä jos siltä tuntuu. Ilman kelloa ja kalenteria. Lomamatkan teimme tänä vuonna Rhodokselle. Kohdallemme osui kesän kuumin viikko, 40 asteen pintaan koko viikko. Kyllä oli kuulkaas kuuma! Maisemia jaksoi katsella ilmastoidusta autosta, mutta pitemmät patikoinnit täytyi unohtaa. Toki muutamat patikoinnit tehtiin siitä huolimatta ja maisemat olivat kyllä vaivan arvoisia.

ArtisticVillage2.jpg

Minulla on tapana etsiä tuliaisiksi paikallista käsityötä ja jotain uniikkia. Kaikenlaisen muovisen turistirihkaman jätän suosiolla kaupan hyllylle. Tällä kertaa löytyi todella ihana Artistic Village. Se on Simiakosin perheen vuonna 1984 perustaman keramiikkapaja, ja kaikki teokset ovat perheen tekemiä. Paikkaa esitteli minulle Themi, hän kertoi heidän teoksistaan, symboliikasta ja tekotavoista. Hänen lisäkseen taiteilijoina ovat hänen miehensä Nikos ja poikansa Yannis.

Suuri osa töistä oli hieman räikeitä minun makuuni, mutta näihin kauniisiin purjeveneisiin ihastuin. Kahta samanlaista ei ollut ja valinnanvaraa löytyi sekä koon että värien puolesta. Kaksi oli kuitenkin ylitse muiden, ja koska en osannut valita, otin molemmat. 

ArtisticVillage3.jpg

Paikkaa kummallekaan ei vielä ole, joten edessä on loputon kulkeminen ympäriinsä veneet käsissä, hih! Lisäksi pitää päättää, laitanko ne ensin kehyksiin vai seinälle ihan tuollaisenaan. Ehkä ensin etsin sopivan paikan ja sitten katson ovatko kivat sellaisenaan vai tarvitaanko kehykset. 

Rhodokselle matkaajille vinkkinä: Tämä on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Hyvää, henkilökohtaista palvelua ja kaunista katseltavaa. Suosittelen!

Mukavaa viikonloppua!

Minna