PVD3.jpg

Tiedättehän tunteen kun ensimmäisen suklaakakun palan laittaa suuhunsa ja toteaa samalla hetkellä sen olevan kuin pala taivasta? Sen hetken kun tajuaa miten täydelliseltä se maistuu suussa? Entä sen tunteen heti näiden kahden ensimmäisen tunteen jälkeen kun harmittelee miksi ei sittenkin ottanut vähän suurempaa palaa? Jonka jälkeen alkaa taas ajatella sitä palaa taivaasta. 

Itse koin tämän tunteiden vuoristoradan saadessani maistaa Pink Vanilla Dessertsin suklaakakkua.

PVD1.jpg

Me åbloggaajat pääsimme tutustumaan Turkuun vasta avattuun amerikkalaistyyliseen jälkiruokaravintolaan Pink Vanilla Desserts. Ensimmäin PVD on jo jonkun aikaa ollut Uudessakaupungissa ja on ollut must see -kohteideni joukossa. Koskaan ei vain ole tullut lähdettyä sinne kun Uusikaupunki mukamas on niin kaukana. Nyt ei enää tarvitse, voin herkutella täällä Turussa ihan koska vain.

PVD2.jpg

PVD4.jpg

Juuri tällaista, palaa amerikkalaisesta unelmtasta olen kaivannut. Olen monena vuotena viettänyt kesälomani Amerikassa autolla kierrellen ja saanut kokea parhaat palat Amerikasta ja amerikkalaisista. Olen syönyt syntisen hyviä kuppikakkuja Teksasissa ja kuullut samalla omistajan tarinan hänen huolehdittuaan ensin, että minulla on kaikki hyvin. Tilasin suklaapirtelön Kaliforniassa ja sain litran sitä lasissa ja viereen toisen litran - jos vaikka maistuu enemmänkin. Yhden kerran vietin ainakin viisi ylimääräistä minuuttia Los Angelesin lentokentällä kun maahantulostani huolehtinut virkailija koitti muistella mikä sen todella mukavan ravintolan nimi on, joka on ihan hotellini kulmalla ja kun ei muistanut, selitti tarkkaan ajo-ohjeet. Nyt sitä on luvassa meille turkulaisillekin, ihanaa!

PVD5.jpg

PVD7.jpg

Kuppikakut ovat minusta ihania, mutta en oikeastaan osaa tehdä kunnollista kuorrutetta ja vielä vähemmän kuorruttaa. Pääsimme kokeilemaan sitäkin ja ai että oli hauskaa. Päivätyötäni en ehkä ihan vielä lopeta, mutta ehkä voisin ihan tosissani joskus kaivaa kuppikakkukirjani esiin ja pelkkien kauniiden kuvien katselemisen sijaan ihan oikeasti yrittää tehdä jonkun ihanan pinkin luomuksen. Eivätkä nämä omani olleet pelkästään ihanan kauniita (jos ei katso ihan liian tarkkaan), vaan todella herkullisia.

Loman alkettua aion myös jonain kauniina lauantaina mennä Pink Vanilla Dessertsin amerikkalaiselle aamupalalle. Aion istua kaikessa rauhassa ja kuvitella olevani jossain kaukana. Suosittelen, ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka. 

Sokerikuorrutettua keskiviikkoa, ihanat!

Minna

PS. Se maahantulovirkailijan suosittelema ravintolakin oli todella hyvä ja löytyi helposti saamiemme ohjeiden avulla. :)