Basilika1.jpg

Yrttitarhurin iloksi basilikani on kasvanut ihan valtavasti. Niin valtavasti, että se ei enää ollukaan kovin nätti ruukussaan, vaan alkoi pikemminkin rehottaa. Mitä tekee siis yrttitarhuri? Tietenkin saksii basilikansa pienemmäksi, että se on taas sievä ja soma. Kuinkas muuten... 

Sillä seurauksella, että minulla oli basilikaa vaikka kuinka ja paljon eikä mitään mihin sitä laittaa. Sillä enhän tietenkään odottanut siihen asti, että tekisin tomaattista pastakastiketta ja silloin siistisin basilikani. Ehei, se piti tehdä sillä silmänräpäyksellä ja sen jälkeen miettiä, mitä sillä kaikella basilikalla tekisi. 

Basilika2.jpg

Onneksi muistin kätsänäppärän ohjeen yrttien pakastamisesta. Silperoin basilikani, laitoin jääpalamuotteihin, lirauksen vettä päälle ja pakkaseen. Muoteissa siitä tulee käteviä annoksia, ja voin vain talvella napata kuution tai pari ja heittää pastakastikkeen joukkoon. Miten hyvä idea se on!

Seuraavana pakastusvuorossa on salvia, se on kasvanut ulkona ihan huimasti. Vielä kun osaisi käyttää sitä johonkin... Ideoita tai vinkkejä??

Aurinkoista perjantaina ja viikonloppua, ihanat!

Minna