Yrtti2.jpg

Työkavereitani on kahvipöydässä naurattanut tyttöjen yrtti-ilta, johon kerroin meneväni ystäväni kanssa. Sitä on naurettu sekä ennen iltaa että sen jälkeen. Olen kuullut vinoilua yrteistä, yrttinyyteistä ja vaikka mistä. Tästäkin huolimatta kerron teille tyttöjen yrtti-illasta. :)

Yrtti3.jpg          Yrtti4.jpg

Liedon Kukka ja Puutarha kutsui meidät åbloggaajat eli Turun alueen bloggaajat tutustumaan yrtteihin ja maistelemaan herkkuja, joita yrteistä voi loihtia. Tämä kutsu tuli kuin tilauksesta, sillä olen jo jonkun aikaa haaveillut yrttitarhasta terassille. Mutta kun ne yrtit eivät ole tuttuja, ja niitä tulee käytettyä ruuanlaitossa aivan liian vähän. 

Yksi parhaista ideoista olivat valmiit yrtti-istutukset erilaisiin tarkoituksiin normaalin kesäkukkaistutuksen sijaan. Itse ihastuin täysin kuvassa näkyviin grilliyrtteihin, ja päätin samalla hetkellä kopioida idean myös itselleni, koska terassilta löytyi toimettomana samanlainen sinkkiämpäri. Omani ei vielä ole yhtä kiva, mutta sen voi katsastaa Instagramista.

Yrtti5.jpg

Yrtti6.jpg

Yrttien lisäksi puutarhalta löytyi isot määrät kesäkukkia. Tuntui ihanalta kävellä kukkamerien ympäröimänä, nuuhkia niiden hyvää tuoksua ja kosketella kauniita kukintoja. Kyllä, jälleen taas täälläkin olen koskenut varmasti lähes kaikkiin kukkiin. Mikä siinä on, että ihastella pitää myös käsillä?

Saimme illan aikana paljon kivoja vinkkejä puutarhan omistajalta Annalta - miten kasvattaa yrttejä, miten hoitaa niitä ja ennen kaikkea miten käyttää niitä. Olenkin nyt kovasti yrittänyt niitä laittaa vähän joka paikkaan. Oliiviyrttiä tomaatin ja mozzarellan kanssa, basilikaa salaatin joukkoon, inkivääriminttua wokkiin... Kaikkein paras tosin vielä on kokeilematta: mansikkaminttua raparperimojitoon. ;)

Yrtti7.jpg    Yrtti8.jpg

Yrttiherkkuja meille oli loihtinut Elmeri Jesse's Dinesta. Tässä kohden joudun pahoittelemaan kuvien huonoa laatua, koska näiden herkkujen edessä en yksinkertaisesti enää pystynyt kaivamaan kameraa esiin, vaan sorruin nappaamaan kuvat vain kännykällä. Voi hyvänen aika millaisia herkkuja!! Käsi ylös se, joka muka olisi tässä kohden pystynyt keskittymään kuvien ottamiseen. ;) 

Meillä oli tosi mukava ilta, ja toin mukanani kotiin kesäyrttejä ja paljon hyviä ideoita. Jatkan hyötypuutarhan suunnittelua ja mietin, minne ihanuudet terassilla voisi kätevästi sijoittaa. Kaikkein parhaimman vinkin haluan jakaa tässäkin: Jos yrttejä on paljon jäljellä syksyn tullessa, ne voi pakastaa jääpalamuotteihin. Hienonna yrtit, laita jääpalamuottiin, vähän vettä päälle ja pakkaseen. Pienet yrttikuutiot on helppo napata pakkasesta ja heittää ruuan joukkoon. Erinomainen idea minun mielestäni!!

Mukavaa maanantaita, ihanat!

Minna