Morkojen_yo_A5.jpg

Meillä käytiin ensimmäistä kertaa teatterissa. Sitä odotettiin pitkään ja hartaasti. Luimme näytelmästä etukäteen ja juttelimme millaista teaterissa on. Ennen lähtöä piti hiukset letittää ja laittaa pinkit kengät jalkaan. Kaulaan kaikkein hienoin koru, pehmolelut äidin kassiin ja sitten oltiin valmiit lähtöön.

Ennen näytöstä Pikkumuru istui jännittyneenä omalla paikallaan, mutta heti valojen himmetessä alkoi jännittää sen verran, että piti tulla syliin istumaan. Sylistä oli turvallisempi seurata.

M%C3%B6rk%C3%B6jenY%C3%B6.jpg

"Säikkylän perheessä nukutaan valot päällä. Syynä tähän on se, että perheen 7-vuotias poika Simeoni pelkää Pimeysmörköä. Erään yöllisen sähkökatkoksen jälkeen Simeonin pelko pahenee niin, ettei hän uskalla mennä enää yksin vessaan. Simeoni ymmärtää, että hänen täytyy päihittää Pimeysmörön pelko. Mörön voittaakseen Simeoni päättää nukkua koko yön yksin puumajassa perheen takapihalla. Tai tarkemmin sanottuna hän ei ole aivan yksin, onhan hänellä mukanaan kolme unileluaan sekä tarinan kertojana toimiva Pallogrilli. Yön aikana Simeoni kohtaa jännittäviä tilanteita, kun takapihalle ilmestyvät sekä Joulupukki että Tyrannosaurus Rex. Lopulta paikalle saapuu hirmuinen Pimeysmörkökin, jonka voimat Simeoni on kuitenkin yön aikana oppinut haihduttamaan."

morkojenYO-36.jpg

 

16877019_1.jpg

Esitys oli sopivasti jännittävä ja teatterista poistui iloinen Pikkumuru. Ensimmäinen teatterikäynti oli todella onnistunut ja jäätelöt sen jälkeen kruunasivat päivän. Meillä varmasti mennään teatteriin toistekin, seuraavaa näytöstä on äidille ehdoteltu.

Mörköjen yö on jo poistunut Turun Kaupunginteatterin ohjelmistosta, olimme katsomassa melkein viimeistä näytöstä. Mutta nyt tämän ja pari muuta aikuisille tarkoitettua näytöstä nähtyäni ihmettelen jälleen kerran miksi tulee käytyä niin harvoin teatterissa. Tämä täytyy ehdottomasti korjata!

Miten teidän perheessä? Käydäänkö teillä paljon teatterissa?

Ihanaa lauantaita!

Minna

Kirjoitus yhteistyössä Turun Kaupunginteatterin kanssa.

Kuvat lainattu Turun Kaupunginteatterin sivuilta.