Pakkasaskartelu1.jpg

Viimeisen lomapäivän kipakassa pakkasessa askartelimme Pikkumurun kanssa jääkoristeita. Niitä on helppo tehdä, mutta koristelu kylmässä on huomattavasti haastavampaa. Paljain käsin jäisiä koristeita ei oikein voi pidellä ja käännellä, mutta käsineet kädessä olen hirmuisen kömpelö. Joten koristelut ovat vain nopeasti toteutettavia.

Kuivakakkuvuokaan jäädytetty kranssi koristeltiin tällä kertaa juuttinarulla ja parilla männynoksalla. Näihinhän voisi jäädyttää käpyjä tai havuja tuonne joukkoon, viime talvena laitoin kuusenoksia. Vuoden takaiset jääaskartelut voit kurkata täältä.

Pakkasaskartelu2.jpg

Väkersimme myös ihan perusjäälyhdyn. Ihastelen joka vuosi muiden tekemiä toinen toistaan upeampia jäälyhtyjä koristeineen kaikkineen. Omani näyttävät aina yhtä rimpuloilta... Tämänvuotinen taitaa olla kaunein tähänastisista. Jäälyhdyt eivät vain ole minun juttuni. Ja joka vuosi yritän niitä uudelleen, ilmeisesti en ihan hevillä opi. :D

Olen jossain nähnyt jäälyhtymuottejakin, mutta toistuvista epäonnistumisista huolimatta pidän niitä turhina. Oletteko kokeilleet? Olenko väärässä?

On myös pikemminkin sääntö kuin poikkeus, että aina siinä vaiheessa kun havahdun tekemään jääkoristeitani, pakkaset hellittävät. Niin kävi tälläkin kertaa. Onneksi näitä on helppo tehdä uudelleenkin - seuraavalla kerralla sitten jotain uutta. Ideankin jo sain pakatessani kakkuvuokaa takaisin kaappiin.

Uusia pakkasia odotellessa!

Minna

This is a must DIY every winter.