Kuisti1.jpg

Haluan sinnikkäästi pitää kiinni siitä, että meille ei tule joulua vaan talvi. Ehkä siksi myöksin kieltäydyn kutsumasta ulkovaloja jouluvaloiksi, vaan ne ovat kausivalot. Kausivaloja meillä on käytössä jo heti elokuun pimenevistä illoista alkaen. Terassilla palavat aurinkokennoilla latautuvat valaisimet ja valosarjojakin alan jo kytkeä tunnelmavaloa tuomaan.

Mutta ehkä nyt joudun hiukan antamaan periksi, ja tunnustamaan että nämä kuistin valot taitavat olla minunkin mielestäni jouluvalot. Mutta betonijakkaralla oleva poropefletti on talvea ja piste. :D Lankaköynnökset voivat erinomaisesti edelleen, kuten kuvasta näkyy, mutta pieni tuija taitaa olla mennyttä. Ainakin kauneimmat päivät ovat siltä menneisyydessä. Katsotaan miten se talvesta selviää, ja ellei selviä, saa uuden tuijan tilalleen.

Kuisti2.jpg

Valkoiseksi maalattu puunoksa on kuistin katossa ympäri vuoden, mutta valot laitoin päälle vasta viime viikolla. Se on kyllä todella kiva tunnelmantuoja, tykkään. Ja näyttää mielestäni kivalta ilman valojakin. Betoninen leijonanpää on myös yksi suosikeistani, siinä se vahtii tulijoita.

No, miten on? Onkos teillä joulu- vai kausivaloja? Koska ensimmäiset viritellään ja viimeiset sammutetaan?

Huomenna se sitten on. Joulu. Ja meillekin se tulee sitten ihan virallisestikin.

Minna

Better turn the lights on, since I've been super nice this year and want Santa to find me!