SmartCasual1.jpg

Työpaikallani ei ole pukeutumiskoodia, farkut ja tennarit käyvät erinomaisesti. Vapaa-ajallanikin käytän farkkuja lähes kaikissa tilanteissa. Vähän paremmin pukeutuessani yhdistän juhlavamman topin fakkuihini ja lisään koruja. Mukavaa ja kätevää.

Mutta joskus on tilanteita, joissa edellytetään pukeutumiskoodia. Kuten tulevissa projektinpäätösjuhlissa. Dress code: Smart casual. Työkaverini yrittivät varoittaa googlen kuvahausta, mutta liian myöhään. Siitä ei ollut mitään apua. Ei niin mitään. Päinvastoin. Ongelmaa lisää myös se, että kuljetus juhliin lähtee suoraan työpäivän päätteeksi. Toisin sanoen, päivän työasuni pitää olla muunnettavissa helposti smart casual -koodin mukaiseksi. Paniikki on siis valmis.

SmartCasual2.jpg

Tässä olisi nyt ajatukseni juhlapukeutumiseen. Vahapintaiset mustat farkut, juhlava toppi ja ylimääräinen kierros korjua ranteeseen. Miltä kuulostaa, mahtaako tämä osua nyt kyseiseen pukeutumiskoodiin? Toppia en ajatellut pitää koko päivää, vaan vaihdan sen juuri ennen lähtöä - mustat pitsit taitavat olla liikaa aamukahvilla vaikka kuinka olisi juhlat illalla luvassa. ;)  Housut näyttävät olevan varsinaiset nöyhdänkerääjät, joten tarrarulla pitää muistaa pakata mukaan.

Näitä juhlia on odotettu pitkään ja hartaasti, mutta silti aina käy näin: Ensimmäinen ajatus on, että mulla ei ole mitään päällepantavaa. Ja heti sen perään alkaa miettiä, miten sinne sitten kuuluu pukeutua. Alipukeutuminen on minulle aivan kauhistus, mutta siitä huolimatta en halua luopua luottokamoistani ja omasta tyylistäni. Hienostunut pikkumusta kun ei vain ole minun juttuni.

Luotankin nyt teihin, ihanat. Onko tämä nyt se Smart Casual? :)

Minna

So, is this it? Hit or miss?? ;)