Ruususuola2.jpg

Kävimme joku aika sitten lounaspöydässä keskustelun ruususuolasta. Itse olen jo pitkään käyttänyt pelkästään Kalaharin suolaa - ja sitäkin hyvin vähän. Tavallista ruokasuolaa käytän enää vain perunoiden ja pastan keitinveteen. Työkaverini kehuivat kilvan ruususuolaa, joten kokeiltavahan sitä oli.

Ruususuolaa louhitaan Himalajan juurelta. Suola on muodostunut aikoja sitten ja jäänyt turvaan mannerlaattojen puristukseen. Sitä louhitaan kaivoksista käsin ja jauhetaan pesemisen jälkeen. Suolaa tuotetaan reilun kaupan periaatteiden mukaan ja ilman lapsityövoimaa. Sen kaunis oranssi väri syntyy sen sisältämistä lukuisista mineraaleista, mm. magnesiumista, kalsiumista, kaliumista ja raudasta, jotka ovat suolassa hyvin imeytyvässä muodossa.

Ruususuola1.jpg

Itse en huomaa mitään eroa tämän ja Kalaharin suolan välillä. Mutta onhan tätä ruususuolaa mukavampi käyttää kauniin värinsä takia. Ja tuntuu mukavalta ajatella, että suola ei ole pelkästään haitallista, vaan sisältää monia tärkeitä mineraalejakin. Terveyssuolaa. ;)

Suolaista sunnuntaita, ihanat! 

Minna