pesusieni1.jpg

Kesälomalla katselin muutamassakin paikassa näitä aitoja luonnon pesusieniä. Olen luullut niitä todella karheiksi, mutta yllätyksekseni ne ovatkin kosteina todella pehmeitä. Luultavasti sekoitan nämä vamppuun, jollaisia lapsuudessani mamman luona oli. Se luultavasti oli merikurkkua tai jotain vastaavaa - pesusienten maailma ei ole minulle ihan selkeä... ;)

Kaksi asiaa ainakin opin näistä sienistä matkallani. Toinen oli se, että ei kannata ihan ensimmäisestä kaupasta ostaa. Mukava rouva pienessä vuoristokylässä niitä minulle esitteli. Siellä siis koin tämän ahaa-elämyksen, että ne ovatkin pehmeitä. Jätin pesusienet sillä kertaa ostamatta, koska 7 euroa tummanruskeasta ja 9 euroa vaaleasta tuntui turhan korkealta. Ajatus luonnollisesta pesusienestä jäi kuitenkin mieleeni.

Muistin nämä, onneksi, kun valikoin mukaani oliivipuisia keittiövälineitäni. Siellähän niitä roikkui seinällä, vaaleita ja tummia. Täsmälleen samoja sieniä, mutta molemmat värit maksoivat 3 euroa. Kaupat tuli! :)

pesusieni2.jpg

Toinen oppimani asia liittyykin juuri sienien väriin. Myyjä kertoi itse käyttävänsä näitä sieniä sekä suihkussa että meikinpoistossa - meikinpoistoon hän suositteli nimenomaan tummaa sientä jotta se ei värjäydy mahdollisista meikkijäämistä. Kun kysyin mitä eroa niillä on, niin kyse on vain ihmisten mieltymyksistä. Pesusieni on luonnostaan tuollainen tummanruskea, mutta koska ihmiset mielummin valitsevat vaalean sienen, osa valkaistaan suolalla.

Olen nyt käyttänyt meikinpoiston yhteydessä sientäni. Höyhenenkevyesti pyörittelen sitä kasvoillani. Aluksi siitä tuli tosi voimakas suolan ja meren tuoksu, mutta se on jo huuhtoutunut pois. Olen myös jo lähes kokonaan päässyt alun inhotuksesta, että pesusieni on aikanaan ollut elävä olio. Tai no, oikeammin olen vain lakannut ajattelemasta asiaa. Sieni on myös pitkäikäinen kunhan sen antaa kuivua ilmavasti käytön välillä.

Vielä en pysty sanomaan, jäävätkö nämä kylpyhuoneen vakiovarusteiksi, mutta toistaiseksi olen tykännyt. Luonnonmateriaali on yleensä aina se mukavampi vaihtoehto. Oletko kokeillut pesusieniä? Jos, niin mielellään kuulisin kokemuksia pitemmästä käytöstä - vai ovatko nämä sittenkään pitkäikäisiä? :)

Aurinkoista maanantainta, ihanat!

Minna