Smoothie1.jpg

Myönnettävä se on. Harjoitus tekee mestarin - vihersmoothien pyöräyttämisessäkin. :)

En osannut ajatellakkaan, että smoothien tekemisessä olisi jotain niksejä. Ja tietenkin hämmästyin suuresti, kun omistani ei tullut samettisen paksuja ja herkullisia, vaan joukkoon saattoi jäädä pureskeltavaa. Se ei ollut todellakaan kivaa. Mutta niinhän se aina menee: ensin ryhdytään puuhaan itseluottamusta puhkuen, ja kun lopputulos ei olekaan ihan niin täydellinen kuin kuvitteli, luetaan ohjeet. 

Tasaisen herkullisen vihersmoothien pyöräyttämiseen on kaksi pro-vinkkiä, jotka on syytä muistaa:

  1. Älä tunge kaikkea blenderiin kerralla, vaan pyöräytä ainakin kahdessa osassa. Laita ensin neste ja vihreät osat (omissani siis pinaatti) ja pyöräytä ne tasaiseksi, ja vasta toisella kierroksella loput. Jos kaikki ainekset laittaa sekoittimeen kerrallaan, salatti/pinaatti tms jää helposti liian isoiksi palasiksi ja smoothiesta tulee pureskeltavaa.
  2. Käytä ainakin yhtä ainesosaa jäätyneenä. Silloin ei tarvitse lisätä jäitä, vaan smoothiesta tulee ihanan kylmää ja paksua. Itse esimerkiksi pakastan ylikypsyyttä lähentelevät banaanini  puoliksi leikattuina. Näin hedelmät eivät pilaannu, vaan kaikki tulee käytettyä. Nappaan ne vain suoraan pakkasesta smoothien joukkoon.

Smoothie2.jpg

Kuvan smoothie ei ole viher-sellainen, vaan ihan vain banaania, mansikoita ja tilkka maitoa. Senkin olen pyöräyttänyt kahdessa osassa: ensin maito ja jäiset banaanit, perään mansikat. Sekaan olisi sopinut vielä pallo vaniljajäätelöäkin, mutta sen pystyin vastustamaan. Ensi kerralla en ehkä edes yritä vastustella.

Mukavaa maanantaita, ihanat.

Minna

One has to practice literally everything, including making green smoothies. Who knew... :)