OilPulling1.jpg

Monissa blogeissa on vilahdellut kookosöljy ja mainittu oil pulling. Ja pitihän minunkin sitten - kuinkas muuten.

Suhtauduin koko touhuun epäilevästi enkä uskonut siitä olevan itselleni yhtään mitään hyötyä. Toki ihan pieni toivonkipinä kyti, enhän olisi muuten edes kokeillut. Valkoiset hampaat ja kaunis hymy ovat supertärkeä juttu, joten keskitin kaikki toiveet nimenomaan valkoisempaan hymyyn. 

Nyt, kuukauden kokeiltuani, olen valmis myöntämään: kyllä tästä taitaa olla hyötyä. Hampaani olivat alunalkaenkin hyvin valkoiset, joten niissä ei mitään selkeää ole havaittavissa. Suu itsessään tuntuu puhtaammalta koko päivän - vähän kuin suuhygienistillä käynnin jälkeen. Hampaat harjattuani ne tuntuvat ihan älyttömän liukkailta ja puhtailta. Tosifanit kertovat ihonkin tulleen paremmaksi, näppyjen hävinneen ja ylipäätään koko kehon hyvinvoinnin parantuneen. Mitään näin radikaalia en ole huomannut. Ihoni SAATTAA vaikutta kirkkaammalta ja tasaisemmalta, mutta en voi sanoa johtuuko se öljyn purskuttelusta vai kesäauringosta.

OilPulling2.jpg

Miten se sitten tapahtuu? 

  1. Ota ruokalusikallinen kookosöljyä suuhun ja purskuttele noin 20 minuuttia. Itse teen tämän aamulla samalla kun laitan hiukset ja meikkaan.
  2. Sylje öljy biojätteeseen - ei missään tapauksessa viemäriin, koska se kovettuu ja tukkii putkiston. Sitä ei myöskään ole syytä niellä. Öljyssähän on suusta pöpöjä, joista halutaan päästä eroon.
  3. Huuhtele suu ja harjaa hampaat.

Säännöllisiä hammaslääkärikäyntejä ja kunnollista hampaiden hoitoa tämä ei missään tapauksessa korvaa, mutta on mielenkiintoista kuulla mitä mieltä hammaslääkärini on suuni kunnosta kun seuraavan kerran tavataan. Tehoaa tai ei, jos tämä kuitenkin saa minut tyytyväiseksi ja hymyilemään enemmän, niin tavoite saavutettu. :)

Olettekos te kokeilleet oil pullingia? Minkälaisia kokemuksia teillä on? Moni sitä ainakin hehkuttaa. Itse jatkan tätä vielä toistaiseksi - ainakin seuraavaan hammaslääkärikäyntiini asti. :) 

Mukavaa keskiviikkoa, ihanat!

Minna

Tried to resist but then I had to try it. :)