sireenit.jpg

Melkein unohdin viikonloppukukat. Mutta kyllä niistä voi nauttia maanantainakin, eikös vaan. Maanantain piristykseksi siis Pikkumurun äidille mummilasta tuomat syreeninkukat. 

Saimme omalle pihallemmekin appivanhemmilta valkoista syreeniä. Toiseen taimeen on tulossa yksi kukinto, toinen on vielä pikkiriikkinen. Kummastakaan tuskin riittää poimittavaa maljakkoon tänä kesänä. Syreenin tuoksu on todella ihana ja kukat kauniit. Kovasti siis odottelen niitä omiakin - ehkä jo ensi kesänä.

Minusta on mukavaa, kun pihan kasveillakin on oma tarinansa. Meillä kasvaa syreeniä miehen lapsuudenkodista, tupaantuliaislahjaksi rakkailta ystäviltämme saama kirsikkapuu, Mamilta saamiamme kuunliljoja ja vanhasta kodistamme tuomamme tammi ja pihlaja nyt muutamia mainitakseni.

Mietimme tuossa muutama päivä sitten ystäväni kanssa miten kaikkien kasvien tarinan vain muistaisi. Onko teillä kasveja, joilla on joku tietty tarina? Oletko keksinyt jonkun hyvän konstin millä muistaa ne tarinat? Kerro ihmeessä, ideoita kaivattaisiin! :)

Mukavaa alkavaa viikkoa, ihanat. Toivottavasti tästä viikosta tulee aurinkoinen.

Minna

Have a great Monday with these lilacs.