IMG_2991.jpg

Alkukesän hittikukka on ehdottomasti pioni. Niitä on näkynyt todella monessa blogissa, ja nyt täälläkin. Pioni on todellinen kaunotar, siihen ei vain voi kyllästyä. Onneksi meidänkin lähikaupassa niitä oli ja sain napattua tämän viikonlopun viikonloppukukaksi ihanat, tuoksuvat valkoiset pionit.

IHeartPeonies.jpg

Pihallakin meillä niitä kasvaa, valkoisia ja yksi vaalenapunainen. Ne istutettiin vasta viime kesänä, joten tänä vuonna en vielä kukintoja odottele. Jostain luin, että mikäli pionia ei istuta täsmälleen samaan syvyyteen kuin se ruukussakin oli, voi kukintoja joutua odottelemaan monta vuottakin. Olen valmis lyömään vetoa, että kuulun tähän odottelijoiden porukkaan. No, toivottavasti edes jossain vaiheessa.

Muistelen ystäväni viime kesänä jutelleen pionipuutarhasta jossain tässä lähistöllä. Täytyykin kysellä häneltä, että missä se nyt onkaan ja lähteä vaikka viikonloppuretkelle. 

Mukavaa viikonloppua, ihanat!

Minna

Peonies, still my favourite.