Koruohje1.jpg

Sitä tehdessäni mutisin mielessäni, ettei IKINÄ enää. Kun se tuli valmiiksi, mietin, että ehkä joskus myöhemmin. Samaan aikaan jo kaivelin kaappeja ja mietin, löytyykö tarvittava jo kaapista. Löytyi. Ja tässä sitä ollaan. 

Koruohje2.jpg

Korun tekemiseen tarvitset:

  • pitkän nauhan (omassani 2,5 metrin nahkanauha, joka menee 5 kertaa ranteen ympäri)
  • helmiä
  • siimaa (narukin varmasti käy, itse pidin siimaa turvallisempana vaihtoehtona)
  • kauniin napin
  • palan maalarinteippiä
  • sakset
  • pikaliimaa
  • useamman tunnin aikaa sekä roppakaupalla kärsivällisyyttä :)

Koruohje3.jpg

Taita ensin nauha kaksinkerroin ja pujota nappi puoliväliin. Ota pala maalarinteippiä ja teippaa nappi alustaan - helpottaa työtä kun koru pysyy paikoillaan. Leikkaa siimasta pitkä pätkä. Lyhyemmällä on toki helpompi työskennellä, mutta toisaalta liitoskohtia ja solmuja tulee silloin enemmän. Itse siis mielummin taistelen ensin pitkän siiman kanssa. Taita siima kaksinkertaiseksi, pujota vasemmanpuolisen nauhan ympäri mahdollisimman lähelle nappia, tee solmu ja laita tippa pikaliimaa. Siimaa pujotellaan siis kaksinkertaisena helmien läpi.

Pujota helmi siimaan, vie siima oikeanpuoleisen nauhan ympäri yläkautta ja pujota takaisin saman helmen läpi. Kiristä huolellisesti. Kierrä siima vasemmanpuoleisen nauhan ympäri yläkautta ja pujota uusi helmi. Taas kierros oikean nauhan ympäri ja takaisin saman helmen läpi. Siima siis tekee kahdeksikkoa molempien nauhojen ympäri, ja kulkee aina kahdesti saman helmen läpi. Jokainen helmi kannattaa kiristää huolellisesti, koska jälkikäteen korjaaminen on mahdotonta. Siiman päättyessä tein umpisolmun ja kiinnitin tipalla liimaa.

Koruohje4.jpg

Jatka helmien pujottelua kunnes koru on riittävän pituinen. Omani ylettyy 5 kertaa ranteeni ympäri kuten alkuperäinenkin koru. Korun lopussa tein muutaman tiukan kahdeksikon ilman helmiä, solmin ja tippa liimaa. 

Tee viimeiseksi muutama solmu nyörin päähän. Jätä solmujen väliin sen verran tilaa, että nappi mahtuu välistä, mutta ei pääse luiskahtamaan ihan helposti ulos. Leikkaa ylimääräinen nauha pois. Ja siinä se, koru on valmis!

Jos tämä sanallinen ohje vaikuttaa liian vaikealle, esim. Youtubesta löytyy montakin videopätkää, esim. tämä. Pari ensimmäistä helmeä on hankala pujottaa, mutta nopeasti sormet oppivat eikä pian tarvitse ajatella, vain pujotella. Omat koruni olen tehnyt pienen tarjottimen päällä. Helmet eivät karkaa ja työ on helppo siirtää syrjään välillä.

Onnea korunpujotteluun, kertokaa millaisia tuli! Itse alan seuraavaksi askarrella Pikkumurulle ja hänen pikkuystävälleen omia koruja juhannuksen aarrejahtiin. 

Korustelevaa keskiviikkoa, ihanat.

Minna

Instructions how to make these bracelets. Find a tutorial here. :)