Kalusteet.jpg

Terassikalusteet on nyt käsitelty mustalla, käyty Ikeassa ostosreissulla, siirrelty tavaroita paikasta toiseen, mietitty ja pohdittu. Mutta siinä se nyt on: meidän uudistunut terassimme.

No, tavallaanhan terassi ei millään tavalla uudistunut, se vain tuli valmiiksi. Mitä sitten teimme: Käsittelimme terassilaudat joka poiki uudeksi projektiksi kalusteiden käsittelyn. Käsittelimme kalusteet mustaksi sävytetyllä kalusteöljyllä, joka poiki ostosretken. Kävimme ostosretkellä, jonka seurauksena siirreltiin kalusteita ja ruuvattiin lamppuja kattoon. Siirtelin kalusteita ja ruuvailin lamppuja kattoon, jonka seurauksena on edessä taas uusi ostosreissu. Joten nyt joudun sen myöntämään: jokaikinen projekti poikii vähintään yhden lisäprojektin.

Terassikalusteemme ovat todella vanhoja, mutta hyvin hoidettuina palvelevat edelleen moitteettomasti. Tummanruskea ei vain enää sopinut harmaalle terassille, joten päätimme vuosihuollon yhteydessä sävyttää kalusteöljyn mustaksi. Lopputulos ei ole niin musta kuin toivoin, niistä tuli pikemmin super tummanruskeita kuin mustia. Mutta voisin kuvitella, että ensi kevään huollon (ja uuden mustauksen) jälkeen alkavat olla jo lähempänä mustaa.

Tummaksi käsiteltyinä kalusteet näyttivät liian raskailta, joten kevennykseksi tarvittiin paljon valkoista. Valkoiset pehmusteet ja kukkien suojaruukut hoitavat sen tehtävän moitteettomasti. Ikeasta löysin myös ihanan ison riisipaperivarjostimen näköisen auriknkokennolampun. Se sopii loistavasti ruokapöydän yläpuolelle elokuun pimeinä iltoina. Senpä takia päätinkin lykätä DIY-valaisinprojektini myöhemmäksi - sen ehtii tehdä syksylläkin.

Jokohan sitä nyt voisi istua hetken ja nauttia vain? Toisaalta, tuonnekin puutarhan nurkkaan pitäisi vielä hankkia yksi puu, lehtikompostori on vielä kyhäämättä ja ja ja... :D

Rentouttavia kesäpäiviä, ihanat!

Minna

Pop bottles, it's time to sit back and enjoy our terrace. Right after this and that and... It never ends, right?