Neilikat.jpg

Viikonloppukukat ovat tapa, josta yritän pitää kiinni, mutta josta valitettavan usein lipsun. Kukkakimppu on pieni kodin piristys, ja tuo mukavaa tunnelmaa kotiin. Mikä sen ihanampaa kuin puhdas koti ja tuoreet kukat.

Tällä kertaa nappasin lähimarketista mukaan kimpun valkoisia terttuneilikoita. Neilikat eivät ole lempikukkiani, mutta niiden ehdottomasti paras puoli on, että kimppu säilyy reippaasti toista viikkoa kauniina. Mikään ei ole ikävämpää kuin se, että jo seuraavana päivänä kukat alkavat nuukahtaa. No, moni asia on todellisuudessa ikävämpi, mutta ymmärtänet pointtini.. :)

Terttuneilikat.jpg

Tämän kimpun mukana oli vielä ylläri: käsintehty afrikkalainen rannekoru. Pikkumuru sen omi oitis, mutta ajatuksena se ilahdutti minuakin. Kimppuni on siis Pirkka Reilun kaupan kukkakimppu, joiden mukana saa toukokuun aikana käsintehdyn rannekorun. Koruja tekevät viiteen kenialaiseen yhteisöön kuuluvat naiset. Omani on maasai-yhteisöön kuuluvan Seema Oigutin perheen valmistama.

Reilu kauppa ja tuotteen jäljitettävyys ovat mielestäni hyvä asia. Tiedän, etten tee läheskään tarpeeksi asioiden hyväksi, mutta pienistäkin jutuista syntyy isompi puro. Rannekorukampanja tuo reilua kauppaa lähemmäksi ja antaa sille kasvot. Korun on tehnyt todellinen ihminen, jota autan kimpun ostamalla. Jaettu ilo on todellakin kaksinkertainen ilo!

Hyvää perjantaita ja viikonloppua, ihanat!

Minna

TGIF and a few words about fair trade. :)