Munkit1.jpg

Vappuna piti paistaa munkkeja. Muuten hyvä, mutta unohdin ostaa öljyä. Eipä sitten ajatus kauppareissusta vappuaattona pelkän öljyn takia innostanut, joten mukit jäi tekemättä. Eilen käytiin kaupassa ja tällä kertaa muistin. Sunnuntaipuuhana siis mukkien paisto.

Munkit2.jpg

Yleensä en malta nostattaa leipomuksiani riittävästi - ensimmäinen nostatus menee hyvin, mutta pulliksi tai sämpylöiksi leipomisen jälkeen malttamattomuus nostaa päätään, ja toinen nostatusvaihe jää turhan lyhyeksi. Tällä kertaa maltoin, ja kyllä kannatti. Munkeista tuli ihanan rapsakoita pinnalta ja superpehmeitä sisältä. Lämpimän munkin kaveriksi jääkylmää maitoa - NAM!

Seuraavalla kauppareissulla pitää muistaa ostaa reikäkauha - vanha on muutossa kadonnut ja paistinlastalla nostelu oli hieman uhkarohkeaa. Tällä kertaa selvisin ilman vahinkoja, mutta niin ei välttämättä käy ensi kerralla. Ja ensi kerta on varmasti aika pian, onhan minulla nyt munkkirasvaa, jota ei muuhun enää voi käyttää.

Mukavaa sunnuntaita, ihanat. Onneksi lumi ei sentään enää jää maahan... :)

Minna

Happy belated First of May - my doughnuts are a bit late. But who cares, they were yummy!!